Meetup010 – IFFR docentenbijeenkomst 5oktober 2021 Lantarenvenster

Elk jaar organiseert IFFR samen met Meetup010 een gratis toegankelijk event, speciaal voor mensen uit het Rotterdamse onderwijs. Ook dit jaar is er een docentenbijeenkomst, maar dan al in de start van het schooljaar! IFFR organiseert samen met MeetUp010, LantarenVenster en het landelijk Netwerk Filmeducatie op 5 oktober een avond over filmeducatie. Een programma met filmmateriaal, filosoferen, voorbeeldprojecten en handvatten om zelf aan de slag te gaan.

We leven in een tijd leven waarin film er altijd en overal is. Toch is er op scholen – op enkele uitzonderingen na – weinig aandacht voor de kracht (en pracht!) van film. Filmeducatie levert een rijkdom aan inzichten op over kunst en cultuur, de maatschappij, de geschiedenis en over jezelf. Met film bekijk je de wereld in een breder perspectief. Met filmeducatie leren kinderen en jongeren kritischer en creatiever met beeld om te gaan, waardoor ze beter zijn uitgerust om in onze samenleving te participeren. 

De missie van IFFR en LantarenVenster is dan ook om film(kunst) een essentieel onderdeel van de persoonlijke en culturele ontwikkeling van kinderen en jongeren te maken. Met film kun je thema’s beleven, onderzoeken, verwoorden, reflecteren en creëren. Dat kan in de bioscoop, maar er kan ook heel veel in de klas! 

In deze docentenavond willen we leerkrachten en docenten laten zien wat er mogelijk is met film in de klas. Een bijeenkomst vol met inspiratie! Hoe kun je reflecteren op film en filosoferen met leerlingen? Waar kun je geschikt lesmateriaal en aanbod vinden?

En heel concreet: hoe kun jij daar morgen al mee aan de slag in jouw lessen?

Onderwerpen tijdens deze avond:

  • fysiek filosoferen met leerlingen
  • aanbod van filmlessen en -educatie
  • korte filmprogramma’s, speciaal voor jouw leerlingen
Schrijf je hier in.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.