Film inspireert! MeetUp010 meets IFFR, KCR & Movies That Matter

Film inspireert!

MeetUp010 meets IFFR, KCR & Movies That Matter

Ook dit jaar kunnen we je vanuit MeetUp010 weer uitnodigen voor een gratis bezoek aan het IFFR.

Op 30 januari, de stakingsdag, inspireren we je graag in een bijeenkomst over opgroeien in de buitenwijken van een grote stad en de spanningen die dat met zich mee kan brengen.

Gezamenlijk kijken we naar de Franse dramafilm Les Misérables van Ladj Ly. Winnaar van de Jury Prize in Cannes en op de Oscars shortlist voor beste internationale film, een echte must-see dus! De film legt de explosieve situatie in de Parijse banlieues tussen politie en bewoners vast. Een ver-van-onze-bed-show of herkenbaar voor jou en jouw leerlingen? Kunnen de spanningen ook zo hoog oplopen in Rotterdam? We praten erover tijdens de borrel.

We gebruiken deze stakingsdag graag om als collega’s met elkaar in gesprek te gaan over een belangrijk Rotterdams onderwerp en nieuwe kennis en ervaringen op te doen.

Programma  

15.00-17.00 Film in Cinerama

17.00-19.00 Borrel en nagesprek in Worm

 Om 15.00 start de film in Cinerama met een inleiding van acteur Mahfoud Mokaddem, die de film verbindt aan zjjn   ervaringen in Rotterdam.

Vanaf 17.00 praten we in WORM samen verder over het onderwerp met moderator en talkshowhost Milou Adjanga. Zij sprak de hele week al met leerlingen over dit onderwerp naar aanleiding van de film. Wat hebben zij over dit onderwerp dit te zeggen?

Deze voorstelling is onderdeel van het aanbod dat IFFR i.s.m. Movies that Matter heeft ontwikkeld voor het (V)MBO bij Burgerschap/Maatschappijleer.

Aanmelden kan HIER

(ook als je alleen naar de film of talkshow komt, graag aanmelden)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.