KinderCongres van Code Groen

Op dinsdag 14 mei vindt het KinderCongres van Code Groen plaats. Het KinderCongres is de afsluiting van de 3e editie van Code Groen. Ruim 400 Rotterdamse leerlingen staan klaar om hun ideeën voor een toekomstbestendig Rotterdam te presenteren. De afgelopen weken zijn zij op excursie geweest door Rotterdam. Van BlueCity naar het Wijkpaleis en van de Spoortuin naar Museum Rotterdam! Door deze excursies komen de kinderen in aanraking met thema’s zoals de WIJ-Maatschappij, sustainability, blue economy, innovatie en inclusiviteit.

Vervolgens zijn kunstenaars samen met de kinderen aan de slag gegaan met deze thema’s. Gedurende 8 weken zijn de kinderen uitgedaagd om na te denken over de toekomst van Rotterdam vanuit deze thema’s. Onder begeleiding van de kunstenaars hebben zij hun ideeën op een creatieve manier vormgegeven. Op het KinderCongres op 14 mei worden hun creaties gepresenteerd. Dit is eveneens het startpunt om het gesprek aan te gaan met de kinderen! Kinderen zijn de toekomst van Rotterdam maar de volwassenen zijn de mensen die nu aan de slag moeten met hun ideeën. Daarom is deze dialoog belangrijk!

Programma
11:00-12:00 Opening en Presentaties
12:15-13:15 In gesprek met u
13:30-14:00 Plenaire afsluiting

Locatie
Hofpleintheater
Benthemplein 13
Rotterdam

Code Groen is aangesloten bij Rotterdam Resilient City van de gemeente Rotterdam. Een initiatief van de Rockefeller Foundation, waarbij 100 steden in de wereld zijn aangesloten. Rotterdam is daar één van en wij zijn er trots op om deel uit te maken van deze belangrijke beweging. Rotterdam staat voor een aantal grote uitdagingen om de stad en haar bewoners ‘resilient’ te maken. Denk aan de stijgende zeespiegel, de (circulaire) economie, duurzaamheid en de WIJ-maatschappij.

Code Groen leidt tot waardevolle en toekomstbestendige ideeën voor de stad, bedacht door de generatie die nog een heel leven in Rotterdam voor zich heeft.

Er is vanuit Code Groen een fotograaf aanwezig die het KinderCongres gaat vastleggen. Mocht u gebruik willen maken van dit beeldmateriaal neem dan contact op met Hidde Visser.

Kunt u laten weten of u aanwezig bent? Middels reactie op deze mail of via 06-2843674. In de bijlage staat de officiele uitnodiging ter informatie.

Voor meer informatie over Code Groen: http://codegroen010.nl/

Contact: Hidde Visser – 0628436744 – pers@codegroen010.nl

Uitnodiging_KinderCongres 14 mei 2019

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.