Een beetje vreemd, maar wel lekker. Andere recepten voor goed onderwijs.

2017-04-15-PHOTO-00000226

MeetUp010 #12 vindt plaats op 13 juni en heeft als thema ‘vernieuwend onderwijs’. Wil jij de vernieuwende visie achter jouw schoolconcept, jouw verandering binnen een school of binnen je vak met ons delen? Of gewoon geïnspireerd raken door anderen? Wees welkom op de laatste Meetup010 van dit schooljaar.

Aanmelden

Zo’n 12 jaar onderwijs en minimaal 1 diploma – ingrediënten waar je als Nederlandse jongere op weg naar volwassenheid niet onderuit komt. De eisen voor die diploma’s liggen zo’n beetje vast, maar de inrichting van de route ernaar toe mogen scholen gedeeltelijk zelf bepalen. En hoewel het gros van de scholen in grote lijnen op elkaar lijkt, kennen we ook andere smaken. Scholen die zich richten op 21ste eeuwse vaardigheden, scholen die aan makereducation doen & scholen die alleen nog maar op tablets werken. Maar het zoeken naar anders en beter onderwijs is niet iets van deze eeuw. Maria Montessori en Helen Parkhurst zijn voorbeelden van vernieuwers uit het verleden. Zelfs onze Rotterdammer Erasmus had een interessante en vernieuwende kijk op onderwijs.

Bestaat er één ideaal recept voor onderwijs? Vast niet. Maar of je nu vertrouwt op een eeuwenoud familierecept, gaat voor fusion of iets uit een ander land probeert, als onderwijsmaker denk je altijd aan de leerlingen. Gaat het niet om het diploma, dan gaat het je wel om hun voorbereiding op het leven of nog een ander onmisbaar ingrediënt voor een fijn leven.

Veranderingen vinden plaats op alle niveaus: Onderwijs2032 en het Rotterdams Masterplan laten zien dat ook op beleidsniveau gezocht wordt naar verandering en verbetering. Maar er worden ook scholen met andere concepten opgericht, naast die vele al bestaande scholen met een andere receptuur. Op sommige scholen in Rotterdam is het curriculum anders of worden geen cijfers meer gegeven. En allemaal zijn we bezig met hetzelfde: beter onderwijs.

Meetup010 wil de laatste bijeenkomst van het schooljaar gebruiken om elkaar te inspireren, zodat we de zomervakantie induiken met een boek vol nieuwe recepten om eens lekker op te kauwen.

Je grote of kleine verhaal doen? Mail naar ingespaander@gmail.com.

Programma en details volgen!

Aanmelden

Advertenties

Een gedachte over “Een beetje vreemd, maar wel lekker. Andere recepten voor goed onderwijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s