Meetup010 #5 Intermezzo: Laat mij leren! Het programma.

Op woensdag 2 maart vindt de volgende OnderwijsMeetup010 plaats: Een intermezzo. Een beetje anders dan anders, maar zoals altijd met als doel om Rotterdams onderwijs met elkaar te verbinden en in gesprek te zijn over hoe wij ons onderwijs mooier en beter kunnen maken.

Op de vijfde bijeenkomst zal de onderwijsdocumentaire ‘ Valt er hier nog wat te leren?’ centraal staan. De documentaire is anderhalf jaar geleden gemaakt door Inge Spaander en haar toenmalige 4 havo klas, in samenwerking met Wiser Film. De documentaire biedt een inkijkje in de dagelijkse praktijk van een andere vorm van voortgezet onderwijs en laat docenten, leerlingen en experts aan het woord om een antwoord te vinden op de vraag: Wat is goed onderwijs? Na de vertoning kan worden gesproken met leerlingen uit de documentaire en kennis worden gemaakt met Rotterdamse initiatieven om talenten de ruimte te geven en leerlingen hun eigen leren te laten vormgeven.

Het programma:

19.30 Inloop
20.00 Opening
20.10 Documentaire ‘ Valt er hier nog wat te leren?’
21.10 Caroussel:

 • Hoe is het nu met?
  Vraag de leerlingen uit de documentaire het hemd van het lijf over toen en nu.
 • Iko Doeland, afdelingsleider RVC De Hef
  ‘ Het is omdat wij handen hebben, dat wij de meest intelligente dieren zijn.’ (Anaxagoras). Vakmanschap vraagt om leren met het hele lijf.
 • Stem van de Leerling
  Het zien, (h)erkennen en ontplooien van talenten hoeft niet door grote projecten tot stand te komen. De studenten uit de projectgroep ‘ Stem van de Leerling’ vertellen hoe zij leerlingen door kleine dingen laten stralen.
 • Mariaschool
  Hoe kom je tegemoet aan talentontwikkeling en welke plek kan talentontwikkeling in de school en daarbuiten hebben? De Mariachool vertelt hoe zij eigenaarschap van leren tot stand brengen door onder meer gebruik te maken van LeerKracht en leren zichtbaar maken.

21.55 Afsluiting en borrel

We zien je graag op woensdag 2 maart om 19.30 in de Leeszaal West in Rotterdam. Anders dan anders zullen wij bezoekers vragen voor koffie, thee en borrel een bijdrage te doen.

Een voorproefje op de documentaire: 

Leeszaal West
Rijnhoutplein 3
3014 TZ, Rotterdam

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s