Meetup010 #3: Start up

 

Staat-van-de-Leraar

Helaas wordt Meetup010 #3: Start up verzet naar een andere datum. Zodra de datum bekend is brengen we je op de hoogte!

Waar de eerste twee edities van Meetup_010 plaatsvonden op respectievelijk een mbo opleiding en een vo school, zijn we voor de derde editie – op vrijdagmiddag 28 augustus – welkom op basisschool De Globe.

Vanaf 16:30 ontvangen we je daar tijdens de inloop, waarna we om 17:00 uur starten met het programma. Ook deze editie bestaat, zoals de voorgaande editie, uit een plenair programma (door ons invulling aan gegeven), een ronde met workshops/sessies uit het Rotterdamse onderwijswerkveld en een afsluitende picknick. Als het weer meezit kan een deel van het programma buiten plaatsvinden!

Plenair: Positie van de leraar

Tijdens het plenaire gedeelte staan we nader met elkaar stil bij de positie van de leraar. Dit doen we onder andere met, en aan de hand van De Staat van de Leraar 2015, en twee van haar samenstellers, te weten, Alderik Visser (leraar geschiedenis op het Thorbecke VO, en eindredacteur) en Anniek van Anraad (docent en onderwijsontwikkelaar Albeda College). Zij lichten de volgens hen belangrijkste thema’s en bevindingen toe uit de Staat en gaan hierover met ons in gesprek. Twee dagen voorafgaand aan deze editie van de Meetup010 vindt in de Balie het debat Leraar2032 plaats, over een peiling onder leraren en manifest dat daaruit naar voren is gekomen. De bevindingen hiervan zullen we ook meenemen in dit panelgesprek.

Onderwijshelden: workshops

Daarna is er ruimte voor maximaal een zestal workshops of sessies waarin onderwijshelden de ruimte krijgen iets te presenteren, een activiteit te ondernemen of een gesprek te voeren over een expertise van henzelf, een onderwerp dat hen aan het hart gaat, of ……….
Hiervoor heb je een lokaal met digibord ter beschikking waarin je met maximaal 20 deelnemers aan de slag kunt. Neem contact op met de organisatie als je hiervan gebruik wilt maken. Gebruik hiervoor ons contactformulier.

De titel en het onderwerp van één workshop kunnen we alvast verklappen: hoe overleef ik… de eerste schoolweken.

Afsluiting: BYOD-PICKNICK

Daarna luiden we met elkaar het nieuwe schooljaar in onder het genot van een hapje en een drankje. Hiervoor vragen we iedereen ‘een natje en een droogje’ mee te nemen. Meetup 010 ‘American-style’ deze keer; Bring Your Own Drinks. Picknickspullen (bordjes, bekers, kleedje, etc.) zijn ook welkom!

Let op: Aanmelding en deelname is gratis. Aanmelden kan via deze link. Wel is de capaciteit voor deze editie beperkt. Graag afmelden via ons contactformulier, wanneer je onverhoopt toch niet kunt, zodat jouw plek door een ander gevuld kan worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s